ShNick_design
Главная » 2012 » Лютий » 12 » Перепланування квартири - а чи варто?
11.08
Перепланування квартири - а чи варто?
Сьогодні все більше і більше людей, збираючись зробити капітальний ремонт, замислюються про перепланування. Дійсно, морально і фізично застарілі «чешки» і «Харківка» не сильно годяться для сучасного життя, а новобудови - ті й зовсім мають спочатку вільне планування. Гріх не скористатися!

Багатьом хочеться якщо не поставити в квартирі все з ніг на голову, то хоча б зробити з великої кімнати дві, або маленькі - об'єднати. Але іноді радикальні зміни набагато більш прийнятні, ніж невелика рокіровка.

Перепланування квартири - справа складна. Тут треба все продумати і узгодити з сусідами, а також з відповідними інстанціями.

Який може бути перепланування
Розкрити лоджію і зробити там кабінет, веранду або спортивний куточок; зробити кухню-студію; розділити санвузол - це всі варіанти перепланувань, які активно використовуються сьогодні. Правда, іноді хочеться кухню перенести в інший кут квартири, змінити повністю геометрію кімнат і кількість вікон - ось з цим складніше.

Найпростіша перепланування квартири , яка не вимагає будівельного втручання, галасливих робіт і не тягне штрафів - це зміна призначення кімнат, тобто, можна зробити, наприклад, з вітальні - дитячу, а з дитячої, відповідно, кімнату для прийому гостей.

Який не має бути перепланування
Якщо мова йде про багатоквартирному будинку, то не можна змінювати місцезнаходження кухні ванної кімнати - по-перше, при будівництві продумані нехай і не найкращі але вентканали, по-друге, це дуже небезпечно для сусідів знизу.

Не можна зносити несучі стіни - це небезпечно не тільки для сусідів знизу, а й для самих власників квартири.

У всіх інших випадках не може бути перепланування квартири , вироблена без згоди сусідів - в іншому випадку вони можуть подати в суд ... І змусити повернути все, як було. Також буде потрібно узгодження БТІ - тут вже кожен сам вирішує: спочатку узаконити, а потім зробити, або ж зробити, заплатити штраф і тільки потім узаконити.

Перепланування квартир робиться для того, щоб користуватися приміщенням було ще приємніше. І дуже прикро, якщо через одного не врахованого нюансу з'являються якісь проблеми. Тому краще робити її не самостійно, а попередньо хоча б отримавши консультацію фахівця.
Категория: Інтер’єри | Просмотров: 619 | Добавил: ShNick

Категории раздела

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзья сайта

Поиск

Календарь

«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829