ShNick_design
Главная » 2012 » Лютий » 12 » Яким має бути освітлення дитячої
11.07
Яким має бути освітлення дитячої
Багато наших страхи родом з дитинства, і в числі найсильніших з них - боязнь самотності і боязнь темряви. Щоб дитина росла і розвивалася правильно, в комфортних умовах, необхідно організувати розумне освітлення дитячої, тоді і страхів таких не буде.

Здавалося б, світло - це просто світло. Всього-то треба, щоб в кімнаті була лампочка. Але немає все так легко. Взагалі правила освітлення дитячої кімнати застосовні і до решти приміщень, але саме в дитячій особливо важливо до них прислухатися.

Природне освітлення в дитячій
А просто - вікна. Вони є в кожній (чи майже в кожній) кімнаті. Але більше значення має їх розташування. Під дитячу краще відвести ту кімнату, в якій хоча б одне вікно виходить на схід або південний схід. У такому випадку дитина, прокидаючись, буде бачити яскраві промені сонця.

У кімнаті, вікна якої виходять на захід, освітлення неправильне - тут яскраво в другій половині дня, а в першій - тьмяно.

Якщо вікна виходять на північ, сонячного світла зовсім мало, і буде потрібно навіть удень додаткове освітлення дитячої .

Тому перший варіант є все ж найбільш раціональний. Якщо стоїть вибір, зробити в такій кімнаті свою спальню або дитячу, краще все ж віддати приміщення малюкові, тим більше, що діти у своїх кімнатах проводять набагато більше часу, ніж ми - в спальні.

Штучне освітлення в дитячій
Звичайно, в кімнаті повинно бути централізоване освітлення - люстра. Бажано, щоб вона була не з кришталю або скла - ці відбивачі світла створюють додаткове навантаження на зір.

У дитячій кімнаті дуже корисним буде точкове освітлення, яке дозволяє створити м'яке світло в кімнаті.

Плануючи освітлення дитячої , варто приділити увагу і нічник, що повинен розташовуватися біля ліжка. Його наявність дозволить навіть маленькій дитині висвітлити вночі кімнату, якщо потрібно встати або якщо просто йому щось здалося.

Якщо дитина - вже школяр, обов'язкова наявність настільної лампи, причому лампочка в ній повинна бути потужністю не більше 60 Ватт, оскільки більш сильна лампочка, відбиваючись від білого паперу, буде «різати» очі.

Правильне, продумане освітлення дитячої кімнати забезпечить здоровий розвиток дитини. Освітлювальні прилади можуть бути як класичної форм, з традиційних матеріалів, так і оригінальні, наприклад, у формі іграшок. Важливо інше - щоб джерела світла розташовувалися в правильних місцях і в недосяжності для дитини - щоб уникнути нещасних випадків.
Категория: Інтер’єри | Просмотров: 495 | Добавил: ShNick

Категории раздела

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзья сайта

Поиск

Календарь

«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829